Jongeren massaal geraakt door YouTube lied voor Sint Maarten

13 september 2017 Door Bas van Teylingen In OCC Nieuws

Gisteravond ging het lied “Ik geef om jou” online op YouTube. Ruim veertig YouTubers hebben het lied ingezongen om geld op te halen voor de slachtoffers van orkaan Irma. Inmiddels is de video trending op YouTube en zijn de reacties zeer positief en ook emotioneel.

Initiatiefnemer Bas van Teylingen en alle betrokken YouTubers zijn bijzonder blij met deze reacties. “Het raakt ons enorm dat mensen hier zo door geraakt worden, dus wat dat betreft is de cirkel rond. Het werkt verbindend, niet alleen binnen de YouTube Community maar ook tussen jongeren onderling en tussen jongeren en hun ouders. De positiviteit die nu van de jongeren uitgaat is goed voor heel Nederland. Ik hoop dan ook dat iedereen dit lied vandaag kijkt, deelt en meezingt. Misschien nog goed om te noemen, maar alle opbrengsten, iedere cent die we met de clip verdienen, gaat direct naar het Rode Kruis.”