Actie voor Sint Maarten – update

Actie voor Sint Maarten – update

12 september 2017 Door Michiel Peereboom In OCC Nieuws

Ruim veertig bekende YouTubers hebben gisteren een lied ingezongen om geld in te zamelen voor de gevolgen van orkaan Irma in Sint Maarten. Dylan Haegens, Milan Knol, Rutger Vink (Furtjuh), Kelvin, Jeroen van Holland, Ponkers, David Harms (DusDavidGames), Smoare, Marco van Es (Peter Hoefnagels) en vele anderen stonden gisteren gebroederlijk naast elkaar in de studio voor de opnamen van het speciaal voor deze actie geschreven en gecomponeerde lied.

Initiatiefnemer Bas van Teylingen (Jeukvogel) is erg blij met de grote opkomst en de positieve reacties die hij uit de YouTube community krijgt. Het toont volgens hem aan hoe betrokken de Nederlandse YouTubers zijn bij de gebeurtenissen. De clip is afgelopen nacht direct gemonteerd en van Teylingen hoopt nu dat de video massaal gedeeld, bekeken en trending gaat worden. Iedere view is geld waard, dus hoe vaker de video bekeken wordt, des te meer geld er via reclame-inkomsten binnenkomen. Ook is het lied te beluisteren/streamen op Spotify. De volledige opbrengst van het lied gaat naar het Rode Kruis.